Direktør for Danske Svineproducenter: ”Det er en mangeårig tradition at holde generalforsamling i uge 3 på NutriFairs hjemmebane, så det gør vi også i år”

Det er tradition, at generalforsamlingen for Danske Svineproducenter bliver afholdt samtidigt med fagmessen for husdyrsproducenter, NutriFair. Her bliver det formelle møde mellem griseproducenterne blødt op af den uformelle stemning mellem standene på NutriFair før generalforsamlingen. I år er det anderledes, da messen holder pause – men foreningen mødes fortsat i uge 3 på NutriFairs hjemmebane i MESSE C.

Danske Svineproducenter har en lang tradition for at deltage på den årlige messe for husdyrsproducenter, NutriFair. I år er messen sat på pause og vender først retur i uge 3 i 2024. Det har dog ikke afholdt Danske Svineproducenter fra at holde fast i traditionen, lyder det fra foreningens direktør, Per Bardrum:

”NutriFair-messen er et oplagt sted at afholde vores møde, da både vores kernemedlemmer og dem, der støtter foreningen allerede er samlet her. Vi glæder os til at det igen bliver NutriFair, og vi har allerede planlagt at holde vores næste generalforsamling samtidig med. Det er jo efterhånden blevet en mangeårig tradition, som vi i år har valgt at holde fast i. Messen er også en mulighed for mødes ved de forskellige stande, og at deltage i aftenfesten, og på den måde også få det gode, sociale samvær med hinanden,” lyder det fra Per Bardrum, der I år må undvære en sludder over en kop kaffe eller en øl ved én af standene. Han understreget dog stadig værdien af at være i de vante rammer hos NutriFair:

”Det er selvfølgelig en skam, at vi ikke har et NutriFair at se frem til i år. Når det er sagt, er vi er glade for det tætte samarbejde vi har med konferenceafdelingen, der har været meget nemme og fleksible at arbejde med. Når man skal arrangere at arrangement af denne størrelse, er det vigtigt at have en samarbejdspartner, hvor alt spiller – lige fra lokaler til forplejning og teknik, og det fungerer altid utroligt godt hos Messe C. ”

Danske Svineproducenters generalforsamling afholdes onsdag den 18. januar.

NutriFair vender stærk tilbage i 2024

Det har været et par turmulte år for mange virksomheder, herunder også for messer, der har måtte tilpasse sig til nye virkeligheder. For NutriFair betød det, at de var nødsaget til at rykke 2022-messen fra januar til maj, hvilket betød at det ellers flotte besøgstal, NutriFair plejer at kunne trække til, blev udfordret.

Det blev besluttet at vente til januar 2024 med at afholde næste version af NutriFair-messen for at undgå et meget kort interval mellem de to messer, i en periode hvor flere i branchen har været økonomisk udfordret. Beslutningen beror på enighed mellem Messe C, messekomitéen og et bredt udvalg af deres udstillere.

Projektleder for NutriFair, Ida Brøgger Hahn, der har sin daglige gang i hallerne i Messe C, er vandt til at opleve hallerne tomme mellem Messecentrets messer. Alligevel føles hallerne særligt tomme i denne uge.

”NutriFair er en vigtig messe for os og landbruget er en branche, jeg holder af at arbejde sammen med. Der er et unikt sammenhold i branchen, som jeg synes, man særligt lægger mærke til, når den er samlet her. Det er derfor en underlig fornemmelse at gå igennem de tomme haller disse dage, og jeg glæder mig meget til, at vi igen kan fylde dem med den faglighed, inspiration og det netværk, som NutriFair står for,” lyder det fra projektlederen.

Ida Brøgger Hahn og det resterende NutriFair-team lægger dog ikke NutriFair på hylden, selvom de må vente et år, før de kan åbne dørene for messen. De første streger på den kommende messe er tegnet op og arbejder med at forbedre og udvikle messen er allerede godt i gang:

”Jeg vil ikke løfte sløret alt for meget endnu, men jeg kan fortælle, at vi har nogle spændende muligheder oppe at vende. Vi ønsker særligt at arbejde med flowet i messen, så vi får de besøgende bedre rundt i begge haller, og så har vi også meget fokus på netværksdelen og nogle spændende møder.”

Næste NutriFair messe bliver afholdt onsdag den 17. og torsdag den 18. januar 2024.