European Protein vil præsentere de seneste resultater fra forsøg med deres fermenterede proteinkilde til kvæg på NutriFair. Besøgende vil også kunne møde Biochem og Biofiber-Damino, som begge præsenterer fodertilskud til kalve.

Fermenteret raps og tang har allerede vist gode resultater i grise. Det alternative proteintilskud fra European Protein øger foderudnyttelsen og stabiliserer fordøjelsen hos både søer og smågrise. Resultatet er fravænning af smågrise uden brug af zink og med mindre antibiotika.

Pilotforsøg med de fermenterede proteiner til malkekvæg viser god effekt på både køernes mælkeproduktion og celletal.

”Vi er glade for, at vi på NutriFair kan præsentere de foreløbige resultaterne af vores forsøg med fermenterede proteinkilder til kvæg. Vi kan se, at foderet er med til at øge produktiviteten og sundheden hos køerne. Nu afprøves foderet i flere kommercielle besætninger, hvor vi også arbejder på at fastlægge foderets gavnlige effekt på klimaaftrykket,” siger foderekspert og Nutrition Development Director, Pia Sørensen.

Ved den kommende NutriFair-messe i Fredericia 17.-18. maj 2022 vil flere virksomheder præsentere alternative foderløsninger til kvæg, blandt andet Biofiber-Damino, Biochem samt European Protein. Alle tre virksomheder vil være at finde på messen.

 

Flotte foreløbige resultater

European Protein vil på NutriFair løfte sløret for flere af resultaterne med fodring af fermenteret tang til køer og grise. Tilskudsfoderet til kvæg fra European Protein er meget lig det til grise og består af fermenteret non-GMO rapsmel og tang, som er fermenteret med mælkesyrebakterier.

Resultater fra pilotforsøgene viser, at det somatiske celletal er reduceret med 42 procent for flergangskælvere og 32 procent for førstegangskælvere, som er fodret med fermenteret raps og tang.

Mælkeproducenten kunne opnå en bedre afregning for mælken, fordi celletallet gennemsnitligt blev reduceret, forklarer Pia Sørensen.

”Fodertilskuddet forbedrer evnen til at optage næringsstoffer og gør tarmfloraen mangfoldig. Det er de effekter, som har haft så stor betydning for succesen i griseproduktionen, og det er forventeligt det samme, som nu viser gode resultater hos flermavede dyr også,” siger hun.

Nutrition Development Director Pia Sørensen og Project Manager Rikke Matthiesen fra European Protein holder oplæg på Store Scene på NutriFair onsdag 18. maj 2022 kl. 13.30- 14.00.

 

Kosttilskud til både mennesker og malkekvæg

Foderoptag, sundhed og ydelse er også i fokus hos Biochem, der på årets NutriFair, sammen med Chr. Hansen, medbringer foderløsninger til kalve og kvæg.

”Vi kan tilbyde både pre- og probiotiske produkter, for eksempel TechnoYeast og BioPlus YC fra Chr. Hansen. Det kan man bl.a. bruge i startfoder til kalve og i mælkeerstatning. Der er samme grundtanke bag vores produkter til unge dyr, når det kommer til pre- og probiotika, uanset dyregruppe. Det handler om tidlig foderoptagelse, sunde dyr og at få mere ud af mindre, uanset om vi taler om prebiotika, probiotika, mineraler eller andre af vores produkter,” forklarer Biochems Technical Sales Manager i Skandinavien Brian Larsen.

Desuden kan kvægbrugere se frem til at blive præsenteret for et nyt produkt på det danske marked. Biofiber-Damino lancerer deres råmælkspulver ColoDan Feed, som de besøgende selv kan smage på:

”Vi er klar med gode råd omkring anvendelse af produktet og udlevere samtidig gratis vareprøver. Da vi producerer det samme produkt som kosttilskud til mennesker, håber vi, at vi vil kunne tiltrække de besøgendes opmærksomhed, når vi afholder vores event, hvor man vil kunne smage på koens råmælk,” fortæller Sussi Thomasen, produktmanager ved Biofiber-Damino.

Både Biofiber-Damino og Biochem distribuerer deres produkter gennem forhandlere. Derfor ser de begge særligt frem til NutriFair, hvor de står klar til at rådgive landmanden direkte.

”Vi forsøger at henvende os bredt, så vi glæder os til både at møde griseproducenten, mælkeproducenten og fjerkræproducenten, samt den samlede grovvareindustri,” siger Brian Larsen.