Varm op til årets faglig messe med NutriFairs webinarer

 

 

Fagmessen NutriFair er kendt for at skabe rum for sparring, snak og rådgivning mellem landbrugsbranchens beslutningstagere og fagfolk. Landbrugere kan tyvstarte på fagmessen ved at tage del i NutriFairs gratis webinarer, der afholdes de kommende tre torsdage. 

”Vi nærmer os så småt afholdelsen af NutriFair, og vi vil rigtig gerne i gang med allerede at skabe den gode stemning og bidrage med bredt fagligt indhold, som allerede kendetegner messen. Vi har samlet specialiserede fagfolk til alle tre webinarer, og hvert tema tager forskud på nogle af de emner, som kommer til at præge programmet på vores tre scener til messen,” siger projektleder på NutriFair Ida Brøgger Hahn. 

NutriFair afholdes 17.-18. maj i Messe C i Fredericia. NutriFairs tre webinarer er gratis og varer omkring 35 minutter. 

 

Fremtidens landbrugsmarked

Det første af de tre webinarer går under overskriften ”Stormvejr på landbrugsmarkedet” og finder sted på torsdag, 7. april, kl.14.00. Her vil Peter Arendt fra Min Agro bringe sin indsigt i spil og forsøge at klæde landmændene godt på til den storm landbruget står overfor.

”Det kan være svært at agere som landmand i disse svære tider. Afgrøde-, gødnings- og foderpriser er høje. Prisen for kød er samtidig forholdsvis lav. Dette ulige bytteforhold vil ændre sig med tiden. Men det er samtidig en usikker tid vi står overfor, med udsigt til store prisudsving for landbrugsprodukter, i år fremadrettet,” forklarer Peter Arendt.

Han vil i webinaret komme med sit bud på, hvordan prisudviklingen for afgrøder, foder og kød kommer til at udvikle sig i den resterende del af året. 

 

Få succes med din zinkudfasning

De seneste to år har Vilomix sammen med SEGES afprøvet forskellige tiltag ude hos flere landmænd i forløbet med at blive zinkfri. Her har de sammen med landmændene selv, deres dyrlæge og medarbejdere optimeret arbejdsgange og indkredset de nøglepunkter, som er helt centrale for en succesfuld fravænning uden brug af zink. 

Tina Sørensen, projektleder fra SEGES, og Kristina Sørensen, produktchef ved Vilomix er klar til at fortælle om erfaringerne fra projektet til NutriFairs andet webinar torsdag 21, april.

”Vi er så tæt på deadline for udfasningen af zink, og derfor vil vi virkelig gerne bidrage med inspiration til de landmænd, som skal til at gå i gang nu. Vi har øvet os på det i to år sammen med en række landmænd. Selv om hver eneste stald og hver eneste bedrift er forskellige, så har vi nu et rigtig godt udgangspunkt for at kunne rådgive både i, hvordan man sætter et godt team omkring zinkfri fravænning – særligt i forhold til for eksempel management, hygiejne og foderløsninger,” fortæller Kristina Sørensen. 

På Webinaret vil deltagerne blandt andet blive præsenteret for griseproducent Anders Rold, der er en af de landmænd, som var en af de første til at gennemføre projektet med SEGES og Vilomix, og som i dag succesfuldt er blevet zinkfri. 

 

Tilmelding til alle tre arrangementer foregår her: webinarrække

Webinarækken kan ses som en smagsprøve på årets NutriFair, hvor besøgende kan gå i kast med et spændende sceneprogram. Se mere på NutriFair Online.