NutriFair er lige om hjørnet, og der er god grund til at glæde sig: Dansk landbrug har altid været kendt for at tænke nyt, og produktporteføljen på dette års NutriFair er ingen undtagelse.

Endelige kan NutriFair samle branchen igen – og med knap to år uden messe betyder det, at deres udstillere har et hav af nye produkter og inspiration med til de besøgende.

”Det har været utroligt spændende at følge vores udstillere på sidelinjen op til messen og høre om de mange kreative og innovative produkter, som de vil præsentere på NutriFair. Der er ingen tvivl om, at vores jubilæumsmesse bliver noget ganske særligt,” lyder det fra NutriFairs projektleder, Ida Brøgger Hahn.

Messen favner bredt på tværs af bedriftsgrene og husdyrproduktioner. Det samme gør en stor del af produkterne fra udstillerne. ACO FUNKI har tidligere produceret deres halmsystem til griseproducenter, og kan i år meddele, at de også har installeret produktet på et kvægbrug.

Ny automatisering sparer landmanden tid og ressourcer
ACO FUNKI’s halmsystem Funki Multistraw tildeler automatisk strøelse i stalden. Som en nyhed bliver halmsystemet lanceret med en ny funktion – anlægget kan nu også køre med automatisk snitning af halm:

”Med vores halmsystem er det muligt at strø flere gange dagligt, og færre mængder ad gangen. Det betyder, at landmanden undgår at meget af halmen går til spilde – faktisk ser vi et reduceret halmforbrug på op til 80 procent,” siger salgs- og marketing direktør hos ACO FUNKI Torben T. Olesen.

Funki Multistraw tildeler automatisk strøelse flere gange dagligt, og systemet kan indstilles til at dosere både strøelsesmængder, samt tidspunktet for tildeling af frisk halm.

”Vi oplever samtidig også en forbedret dyrevelfærd, da dyrene altid har frisk halm, og det sker både støvfrit og støjfrit, og er dermed ikke stressende for dyrene,” siger Torben T. Olesen.

På messen vil ACO FUNKI også vise deres øvrige produktsortiment frem, herunder deres grisevægt Funki Opti Scale. Find ACO FUNKI i hal A ved stand A-1234.

Hold øje med temperaturen og fugten i dit korn - direkte fra telefonen
Besøgende kan i år igen se frem til at møde Care4Farm, som i år har flere produktnyheder til brug i planteavlen. Heriblandt deres populære spyd StackView, der kan måle temperaturen i korn, der i år lanceres med ny egenskab:

”Vi arbejder på højtryk for at få en nye funktion færdigudviklet, så den kan få premiere på NutriFair – nemlig måling af fugtighed. Vi har haft en enorm succes med temperaturmåling på spyd, og vi glæder os til at møde kunderne og høre deres reaktioner på, at det nu også er muligt at måle fugtigheden. Du kan tilmed tilslutte alarmer og dokumentere historisk data. Og det bedste er, at du kan tilgå det hele fra din smartphone eller computer,” lyder det fra stifter af Care4Farm Niels Bjerre.

Med på standen præsenterer de også helt nye produkter udviklet til stål- og fodersiloer. Deres produkt SiloView hjælper med at overvåge kvalitet og spare omkostninger gennem hele lagerperioden.

”Vi har også udviklet et produkt, der kan monteres bagpå omrører-systemet i en silo. Her pløjer det sig ned i kornet og måler temperatur – og snart også fugtighed. Når der er tændt for blæseren, og omrøreren kører, tager SiloView målinger hvert kvarter,” fortæller Niels Bjerre.

Care4Farm har også et produkt med til fodersiloer, der fortæller landmanden hvor mange kilo foder der er tilbage, samt udarbejder en prognose for, hvornår han løber tør. Besøg Care4Farm og hør om alle deres produkter ved stand A-1360.

NutriFairs projektleder Ida Brøgger Hahn er glad for, at messens udstillere formår at repræsentere branchen bredt.  ”Vores intention med NutriFair har altid været at skabe rum til faglige snakke på tværs af produktionsgrene. Derfor er det meget glædeligt, at der er så mange produktlanceringer og nyheder på tværs af standene i år. Der er helt bestemt nogle gode grunde til at falde i snak med rådgivere, bedriftsleder og udstillere rundt omkring mellem standene.”

Husk at booke din billet til årets NutriFair, som finder sted i Messe C i Fredericia tirsdag og onsdag i uge 20.

 

FAKTA

-          NutriFair finder sted i Messe C i Fredericia tirsdag 17. maj og onsdag 18. maj 2022

-          Det er gratis at deltage og billetter registreres via NutriFair.dk

-          Du kan læse mere om alle udstillerne på NutriFairs digitale platform www.nutrifaironline.dk